737 MAXEditors choiceIncidentenNieuws

‘Lion Air crash te wijten aan fouten Boeing’

De crash van een 737 MAX van Lion Air in de Javazee vorig jaar is te wijten aan bouwtechnische, onderhoudstechnische en menselijke fouten, zo concludeert het Indonesische onderzoeksteam volgens verschillende internationale media. Het rapport wordt later deze week officieel gepubliceerd.

Reparatie

Het MCAS systeem, het systeem dat er voor zorgt dat het vliegtuig niet overtrekt, zou de voornaamste reden van de crash zijn. Het systeem maakt slechts gebruik van één sensor, die na een reparatie verkeerd stond afgesteld. Ook zouden de piloten verkeerd hebben gereageerd op het falen van het systeem. De onderlinge communicatie zou onvoldoende zijn geweest en de handmatige besturing van het toestel zou averechts hebben gewerkt.

Reactie

Zowel Lion Air als Boeing hebben nog niet inhoudelijk gereageerd op de bevindingen van de onderzoekers. Een woordvoerder van Boeing heeft laten weten dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer de officiële publicatie van het onderzoeksrapport afwacht.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close