AirlinesFinancieelOverig nieuwsProfessional

‘Maleisië wijst vier mogelijke investeerders in Malaysia Airlines aan’

De Maleisische regering wijst vier investeringspartijen aan als mogelijke partner voor Malaysia Airlines. Dit heeft de minister van economische zaken aan het parlement laten weten, schrijft Air Transport World.

Investeerders

In augustus nodigden de regering en het staatsinvesteringsfonds Khazanah Nasional Berhad twintig investeerders uit om een bod te doen op Malaysia Airlines. Welke partijen geselecteerd zijn, mag niet bekendgemaakt worden. Een Maleisische zakenkrant meldde halverwege september dat Japan Airlines mogelijk geïnteresseerd is.

“Onze focus ligt op voorstellen met een goed financieel management en met operationele synergie voor Malaysia Airlines”, zei minister van economische zaken Azmin Ali volgens Air Transport World tegen het parlement.

Financiële positie

Met de investeringen moet de financiële positie van Malaysia Airlines verbeterd worden. De maatschappij bevindt zich in een herstructurering na het faillissement in 2015.

Hoe groot het aandeel van de investeerders in de maatschappij wordt, is nog onduidelijk. Via Khazanah zal de regering wel “een belangrijk aandeel en invloed” houden stelde Ali. Begin 2020 moet duidelijk worden welk bedrijf mag investeren in Malaysia Airlines.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/