CO2Overig nieuwsProfessional

Norwegian wil 140.000 ton CO2 besparen met app

Een nieuwe app voor de piloten moet ervoor zorgen dat Norwegian op jaarbasis 140.000 ton CO2 kan besparen. De app analyseert alle vluchten, waarna de piloten feedback krijgen hoe ze duurzamer kunnen vliegen.

Kerosineverbruik

De app, SkyBreathe genaamd, stelt voor iedere vlucht achteraf het kerosineverbruik vast. Daarbij worden ook zaken als de belading, het weer en het vluchtpad meegewogen. Na zes maanden testen gaat Norwegian de app nu verder uitrollen.

Kerosine besparen

“Bij Norwegian zijn we altijd bezig om nieuwe tools te vinden om zowel CO2-emissie als kerosine te besparen. Met de SkyBreathe app krijgen we veel data van iedere vlucht. Deze data levert relevante informatie zodat we slimmer en efficiënter kunnen vliegen”, stelt Stig Patey, manager kerosinebesparing bij de low-cost carrier.

Taxiën op één motor

Eén van de mogelijkheden die Norwegian de afgelopen maanden testte, was het taxiën op één motor van de gate naar de startbaan. Hiermee kan volgens de maatschappij per vlucht twintig kilo CO2 bespaard worden.

140.000 ton CO2 minder

Met de app verwacht Norwegian per maand 3.700 ton kerosine te kunnen besparen. Per jaar moet SkyBreathe een CO2-besparing van 140.000 ton gaan opleveren

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close