BoeingEditors choiceNieuwsProfessional

Productie Boeing 787 omlaag vanaf 2020

Vliegtuigbouwer Boeing verlaagt vanaf 2020 de productiesnelheid van de Dreamliner. De maatregel duurt ongeveer twee jaar, meldt Boeing bij de presentatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal.

Veertien toestellen per maand

Op dit moment produceert Boeing maandelijks veertien 787’s. In de eerste drie kwartalen van 2019 werden 113 Dreamliners afgeleverd. Hiermee had het toestel een belangrijk aandeel in de 302 toestellen die over die periode afgeleverd werden.

Veel orders

Hoewel de 787 in het orderboek van Boeing nog goed vertegenwoordigd is met 529 orders, ziet de vliegtuigbouwer de toekomst minder zonnig in. Om te zorgen dat de productielijnen kunnen blijven draaien, wordt de output per maand naar beneden bijgesteld.

Omlaag naar twaalf

Vanaf eind 2020 worden er per maand nog twaalf toestellen afgeleverd, laat Boeing weten. De verlaging geldt voor ‘ongeveer twee jaar’ en is ingegeven door het wereldwijde handelsklimaat, stelt de vliegtuigbouwer. Door de productiesnelheid te verlagen worden 48 787’s minder afgeleverd dan oorspronkelijk gepland.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close