fbpx
IncidentenLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Romp oude Airbus A320 zit klem onder viaduct | video

Een opmerkelijk incident in China recent: een oude Airbus A320 van China Southern Airlines kwam vast te zitten onder een viaduct.

Vast

Op beelden van het incident is te zien dat de romp van de Airbus A320 op een dieplader ligt en vastzit onder een brug of viaduct. Volgens de website Simple Flying vond het incident op 13 oktober al plaats.

Doordat de vrachtwagenchauffeur lucht uit de banden van de dieplader liet lopen kwam er weer ruimte tussen het toestel en het viaduct, meldt het Chinese persbureau Xinhua News.

China Southern Airlines

Aan het kleurenschema op de romp is te zien dat het toestel eerder voor China Southern Airlines vloog. De maatschappij uit Guangzhou heeft volgens spotterswebsite Planespotters.net drie A320-200’s laten slopen. Die toestellen zijn in 1997 geleverd. Doordat het staartstuk ontbreekt, is een registratie niet zichtbaar.

Soortgelijk incident

In India vond enkele jaren geleden een soortgelijk incident plaats. Een oud toestel van Air India werd met een hijskraan verplaatst, maar viel tijdens het verplaatsen naar beneden.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button