AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

‘Thai Airways bevindt zich in crisis’

Het gaat slecht met Thai Airways. Dat zegt Sumeth Damrongchaitham, president van de maatschappij, tegen leidinggevenden van Thai tijdens een trainingssessie, zo meldt The Bangkok Post.

Obstakels

“Vandaag wil ik dat medewerkers worden herenigd zodat we obstakels kunnen overwinnen. Anders moet de nationale luchtvaartmaatschappij worden gesloten. Er is nog steeds tijd voor een oplossing, maar er is niet veel tijd”, zegt Damrongchaitham.

Concurrentie

Thai zou het marktleiderschap op enkele routes hebben verloren aan concurrenten. Routes die eerder nog een derde van de inkomsten opleverden, zijn nu kwijtgeraakt aan low-cost airlines. “De competitie is dit jaar hoog. Thai bevindt zich echt in een crisis”, waarschuwt de topman.

Hoofdprijs

“Als het personeel zich hier nog steeds onbewust van is en niks doet, dan hebben we niet genoeg tijd om terug te vechten. De hoofdprijs is het voortbestaan van het bedrijf”, aldus Damrongchaitham.

Vlootstrategie

Eerder deze maand wilde Thai een grote order plaatsen voor nieuwe vliegtuigen, maar dat werd tegengehouden door het bestuur. De maatschappij moet eerst kritisch kijken naar de vlootstrategie en het over een half jaar opnieuw voorleggen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close