fbpx
AirbusAirlinesBoeingNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Vietnam Airlines ontvangt honderdste vliegtuig

Vietnam Airlines heeft eerder deze week het honderdste vliegtuig in ontvangst genomen. De Boeing 787-10 werd met een watersaluut welkom geheten op de luchthaven van Hanoi.

Symbool

De mijlpaal van 100 vliegtuigen staat volgens de airline symbool voor de groei van de afgelopen jaren. “De aflevering van ons honderdste vliegtuig bevestigt onze leidende positie en onze ranking bij de beste maatschappijen van de Pacific”, zegt Pham Ngoc Minh, voorzitter van de raad van bestuur van de maatschappij.

Airbus-vloot

De vloot van de Vietnamese airline bestaat op dit moment voornamelijk uit toestellen van Airbus. De A321 en A321neo vormen met 66 stuks de ruggengraat van de vloot. Voor de langste afstanden wordt gebruik gemaakt van 14 A350’s en evenveel Dreamliners van Boeing.

Dreamliners

Het honderdste toestel is de derde 787-10 die Vietnam Airlines in gebruik neemt. De andere twee exemplaren van de grootste Dreamliner werden in augustus afgeleverd. Volgens de airline zijn inmiddels 83.000 passagiers vervoerd met deze toestellen. Naast de 787-10 heeft de maatschappij ook elf 787-9’s.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button