fbpx
LiefhebberNieuwsVliegvelden

Vliegveld Doha wil uitbreiden met tropisch bos

Een tropisch bos midden in de woestijn: de luchthaven van Doha moet dat gaan krijgen. Het bos maakt deel uit van een uitbreiding die er in 2023 voor moe zorgen dat het vliegveld 60 miljoen passagiers kan verwerken.

Grote uitbreiding

De plannen voor de uitbreiding werden dinsdag gepresenteerd en zorgen voor veel extra vierkante meters. Naast de tropische binnentuin van 10.000 vierkante meter komt er een winkelgebied van bijna 12.000 vierkante meter bij. Een lounge met een oppervlakte van 9.000 vierkante meter moet uitzicht bieden op de tropische tuin.

‘Vitaal onderdeel’

Flagcarrier Qatar Airways is nauw betrokken bij de uitbreiding van de luchthaven. CEO Akbar al Baker omschrijft de uitbreiding als “een vitaal onderdeel” voor het succes van de Qatar Airways Group. “Het is ook een sterk signaal dat de economie van Qatar robuust is”, stelt hij.

Ruimte voor vrachtverkeer

Met de uitbreiding komt er ook meer ruimte voor het vrachtverkeer. Een nieuwe vrachtterminal moet ervoor zorgen dat jaarlijks 3,2 miljoen ton vracht verwerkt kan worden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button