Air France-KLMEditors choiceKLMNieuwsRoutesSchiphol Airport

Air France-KLM zet meer in op long-haul in winter

De airlines uit de Air France-KLM groep vliegen in het komende winterseizoen 32 routes die vorige winter nog niet gevlogen werden. De meeste capaciteit wordt toegevoegd op de lange afstanden. De meeste ‘nieuwe’ routes zijn voor de Franse maatschappijen.

2,5 procent erbij

Het winterseizoen begint komende zondag 27 oktober en duurt tot 28 maart 2020. Dit winterseizoen groeit de capaciteit in totaal met 2,5 procent ten opzichte van het vorige seizoen.

Groei long-haul

Op de long-haul afstanden zetten Air France en KLM meer capaciteit in; het aantal stoelen gaat met 4 procent omhoog. De verhoging komt door nieuwe routes, extra vluchten en de inzet van nieuwe toestellen.

Minder korte afstanden

Op de medium- en short-haul afstanden wordt minder capaciteit ingezet. Het aantal stoelen daalt met twee procent, onder andere doordat er veel concurrentie is.

Transavia

Voor Transavia wordt 1,9 procent minder capaciteit ingezet. De airline consolideert het netwerk volgens Air France-KLM. Het low-cost merk biedt 17 nieuwe routes aan.

10 Nederlandse routes

KLM en Transavia bieden vanuit Nederland totaal 10 rechtstreekse bestemmingen aan die vorige winter nog niet gevlogen werden. KLM vliegt naar Boston, Las Vegas, Napels, Wroclaw, Bangalore en Liberia. Ook keert de rechtstreekse vlucht naar Sint Maarten weer terug. Na orkaan Irma in 2017 werd de vlucht stopgezet en werd Sint Maarten in combinatie met Curaçao aangeboden. Transavia voegt vanaf Schiphol Reykjavik en Amman toe, vanaf Rotterdam wordt ook Tanger aangeboden.

Twee nieuwe KLM-bestemmingen

Voor KLM zijn twee bestemmingen echt nieuw: Bangalore in India en Liberia in Costa Rica. Met de vlucht naar Bangalore vult KLM het gat dat partner Jet Airways achterliet na het faillissement. Liberia wordt aangedaan met een tussenstop in San José, een luchthaven waar de airline nu al op vliegt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close