fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessional

Amerikaans Spirit Airlines wil 100 extra A320neo’s

De Amerikaanse carrier Spirit Airlines heeft plannen om bij Airbus 100 vliegtuigen te bestellen uit de A320neo-familie. Beide partijen ondertekenden gisteren een principeverklaring waarin de koop wordt vastgelegd.

Airbus-vloot

Spirit Airlines heeft op dit moment al een vloot van 138 narrowbody’s van Airbus. De A320neo vertgenwoordigt met 77 exemplaren ruim de helft van die toestellen, ook de A319 en A321 vliegen voor de maatschappij. Voor het eind van het jaar moeten daar nog zeven A320neo’s bij komen. Tot 2021 moet de airline nog 48 A320neo’s afnemen.

Groei ondersteunen

“Deze order staat voor een nieuwe mijlpaal voor Spirit. De extra vliegtuigen zullen gebruikt worden om de groei te ondersteunen terwijl we nieuwe bestemmingen toevoegen in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en de Caraïben”, zegt CEO Ted Christie van de maatschappij

100 firm orders

In de principeverklaring worden ook A319neo’s, A320neo’s en A321neo’s besteld. De order bestaat uit 100 firm orders met de mogelijkheid voor 50 opties. Spirit verwacht de nieuwe toestellen in 2027 in ontvangst te nemen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button