AirbusAirlinesNieuwsProfessional

Amerikaans Spirit Airlines wil 100 extra A320neo’s

De Amerikaanse carrier Spirit Airlines heeft plannen om bij Airbus 100 vliegtuigen te bestellen uit de A320neo-familie. Beide partijen ondertekenden gisteren een principeverklaring waarin de koop wordt vastgelegd.

Airbus-vloot

Spirit Airlines heeft op dit moment al een vloot van 138 narrowbody’s van Airbus. De A320neo vertgenwoordigt met 77 exemplaren ruim de helft van die toestellen, ook de A319 en A321 vliegen voor de maatschappij. Voor het eind van het jaar moeten daar nog zeven A320neo’s bij komen. Tot 2021 moet de airline nog 48 A320neo’s afnemen.

Groei ondersteunen

“Deze order staat voor een nieuwe mijlpaal voor Spirit. De extra vliegtuigen zullen gebruikt worden om de groei te ondersteunen terwijl we nieuwe bestemmingen toevoegen in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en de Caraïben”, zegt CEO Ted Christie van de maatschappij

100 firm orders

In de principeverklaring worden ook A319neo’s, A320neo’s en A321neo’s besteld. De order bestaat uit 100 firm orders met de mogelijkheid voor 50 opties. Spirit verwacht de nieuwe toestellen in 2027 in ontvangst te nemen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/