Frequente reizigerNieuwsVliegvelden

CEO Heathrow steunt plan om slottoewijzing anders in te richten

Een pleidooi van Virgin Atlantic om meer concurrentie mogelijk te maken op luchthaven Londen Heathrow, kan op sympathie rekenen bij luchthavenbaas John Holland-Kaye. Daarvoor moet de slottoewijzing op de schop Dat zegt hij in een interview met The Guardian.

Concurrentie

Virgin Atlantic oprichter Richard Branson brak recent een lans voor meer concurrentie op Heathrow. Met een derde landingsbaan komen er meer slots beschikbaar. Virgin heeft nu 5 procent van de slots, maar wil dat uitbreiden naar 15 procent.

Virgin wil met die slots de concurrentie met British Airways verder aan gaan. “We gaan laten zien dat de prijzen hoger zijn op routes waar BA de enige vervoerder is. Door concurrentie kan het eerlijker blijven”, aldus Branson. Volgens hem moet British Airways maximaal 35 tot 40 procent van alle slots in handen hebben.

Andere slottoewijzing

Het pleidooi van Branson kan op sympathie rekenen bij luchthaven-ceo John Holland-Kaye. Dan moet de slottoewijzing wel op de schop. De luchthaven zelf beslist hier niet over, dit ligt in handen van de Airport Coordination (ACL).

Geloofwaardige speler

Desondanks steunt Holland-Kaye een andere slottoewijzing wel. Niet alleen Virgin Atlantic, maar ook easyJet kan hier van profiteren stelt hij. De carriers moeten dan voldoende slots krijgen om een goed netwerk op te kunnen bouwen, inclusief vluchten over korte afstanden. “Dat hebben ze nodig om een geloofwaardige speler te worden”, zegt Holland-Kaye.

Niet actief

Virgin vliegt op dit moment voornamelijk long-haul vluchten vanaf Heathrow. EasyJet is niet actief op de drukste Britse luchthaven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/