Editors choiceFinancieelNieuwsProfessional

‘Deadline voor overname Alitalia weken verschoven’

De deadline voor een definitief overnamebod op Alitalia is opnieuw opgeschoven. Spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato (FS) en de Amerikaanse investeringsmaatschappij Atlantia hebben nu tot 21 november om hun biedingen rond te krijgen. Dit melden Italiaanse media.

Uitstel

De overname van Alitalia door FS, Atlantia en Delta Air Lines hangt inmiddels van overnamebiedingen en uitstel aan elkaar. Half oktober verliep een deadline voor een ‘definitief’ overnamebod, waarna FS en Atlantia wel uitstel aanvroegen.

21 november

Volgens de Italiaanse krant La Repubblica verleent minister van economische zaken Stefano Patuanelli de partijen nu uitstel tot 21 november. De minister wil wel dat drie commissarissen een actieve rol krijgen in het verkoopproces. Ook wil hij dagelijks op de hoogte gehouden worden, stelt La Repubblica.

Miljoenenlening

De Italiaanse regering ging afgelopen week wel akkoord met een nieuwe lening van €350 miljoen aan Alitalia. Met die lening moet het voortbestaan van de maatschappij nog zes maanden gegarandeerd kunnen worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close