AirlinesOverig nieuwsProfessional

Fastjet Mozambique staakt vluchten

De Mozambikaanse luchtvaartmaatschappij Fastjet Mozambique staakt vanaf zaterdag alle vluchten. Dat doet de maatschappij door toegenomen concurrentie en financiële problemen.

Vier luchthavens

De maatschappij biedt in een codeshare met LAM Mozambique Airlines vluchten aan naar vier luchthavens in het Afrikaanse land. Vanaf 26 oktober wordt er ‘tot nader order’ niet meer gevlogen.

Teveel stoelen

De vluchten worden stopgezet omdat andere carriers volgens Fastjet teveel stoelen aanbieden op de routes. “De doorgaande overcapaciteit van stoelen van andere airlines en de negatieve financiële impact die dat op ons heeft, zorgt ervoor dat we dit besluit moeten nemen”, licht een woordvoerder van de maatschappij toe.

Fastjet Zimbabwe

Het staken van de vluchten in Mozambique heeft volgens de maatschappij geen gevolgen voor de andere onderdelen van de maatschappij. In Zimbabwe heeft Fastjet ook nog een maatschappij. Die vliegt onder andere naar Zuid-Afrika.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close