fbpx
KLMNieuwsPiloten en CrewProfessional

FNV-leden stemmen in met nieuwe grond-cao KLM

De leden van vakbond FNV Luchtvaart stemmen in met de cao voor het grondpersoneel van KLM. Een ‘ruime meerderheid’ van de leden heeft ingestemd met het voorstel, meldt de vakbond.

Loonstijging

De luchtvaartmaatschappij bereikte begin oktober een onderhandelingsresultaat met de zeven vakbonden. KLM biedt voor het grondpersoneel tijdens de looptijd van 2 jaar en 9 maanden in totaal 8,5 procent meer loon.

Minder flexcontracten

Naast de loonstijging komen er minder flexcontracten bij de maatschappij. “Dat is echt een doorbraak, want op sommige afdelingen is nu de helft van de mensen uitzendkracht”, zegt Jan van den Brink, bestuurder bij FNV Luchtvaart.

Bij de passagiersafhandeling gaat het aantal flexcontracten omlaag naar 30 procent, bij KLM Cargo naar 25 procent. Op de afdelingen platform en bagage moet dat percentage omlaag naar 20 procent.

Goede cao

“We hebben er hard voor gevochten en zelfs het werk neer moeten leggen. Het grondpersoneel krijgt nu een goede, passende cao”, stelt Van den Brink.

16.000 mensen

Onder de cao voor het grondpersoneel vallen ongeveer 16.000 medewerkers. Zij werken in de terminal, op het platform, maar ook op de kantoren van de airline.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button