fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Minder vluchten voor Frankfurt in winterseizoen

Op de luchthaven van Frankfurt worden het komende winterseizoen minder passagiersvluchten uitgevoerd. De luchthaven verwacht vier procent minder vluchten.

Bestemmingen

Het winterseizoen begint komende zondag en biedt voor Frankfurt verbindingen naar 259 bestemmingen in 99 landen. Volgens de luchthaven is er geen andere Duitse luchthaven met zoveel internationale verbindingen.

Airlines failliet

In de afgelopen maanden viel een aantal airlines om. Frankfurt werd vorig jaar nog bediend door het inmiddels failliete flybmi, WOW Air en Adria Airways. Ook Azores Airlines uit Portugal en de Russische maatschappij Ural Airlines vliegen dit winterseizoen niet meer op de Duitse luchthaven.

760.000 stoelen per week

In totaal worden wekelijks 4.130 passagiersvluchten uitgevoerd, stelt de luhcthaven. Dat is vier procent minder dan vorig jaar. Wekelijks zijn 760.000 stoelen beschikbaar. Dat is een afname van 2,5 procent ten opzichte van het vorige winterseizoen. Op de intercontinentale routes gaat het aantal stoelen omhoog naar 280.000 per week.

Europese vluchten

Het grootste deel van de vluchten wordt uitgevoerd naar Europese bestemmingen: 2.540 vluchten per dag. Intercontinentaal zijn er 960 vluchten per week. Binnen Duitsland wordt ook nog veel gevlogen, met 630 vluchten per week.

Waakzaamheid

Luchthaven CEO Stefan Schutte is waakzaam voor de toekomst. Hij noemt consolidatie in de Europese markt en de capaciteitsproblemen bij airlines als zorgelijke punten. Ook de Duitse vliegbelasting kan logischerwijs op kritiek rekenen. “In deze moeilijke omstandigheden zal de geplande verhoging van de vliegtaks de concurrentiepositie van de Duitse luchtvaartmarkt verzwakken”, zegt hij.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button