fbpx
AirbusAirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Norwegian koopt 27 nieuwe A320neo’s met Chinese hulp

De Noorse low-cost gigant Norwegian gaat via een joint-venture met een Chinese leasemaatschappij 27 A320neo’s aanschaffen. De Chinese China Leasing International Corporation (CCBLI) wordt voor 70 procent eigenaar van de toestellen.

Lagere investering

Door de toestellen aan te schaffen via de joint-venture hoeft Norwegian naar eigen zeggen $1,5 miljard minder kapitaal te investeren in de 27 A320neo’s. De Noorse carrier wordt voor 30 procent eigenaar van de vliegtuigen. Tussen 2020 en 2023 moeten de vliegtuigen geleverd worden.

Lange onderhandelingen

Norwegian heeft volgens CEO Geir Karlsen maanden onderhandeld over de deal. “Ik ben heel blij dat we nu een overeenkomst hebben met CCBLI voor een joint-venture voor in ieder geval 27 A320neo’s”, zegt Karlsen.

Financiële moeilijkheden

Het Noorse bedrijf verkeert al langere tijd in financiële moeilijkheden en probeert op veel manieren de schuldenlast te verlagen. In 2018 werden in totaal zeven A320neo’s verkocht om de schulden te dempen. Afgelopen maand werd de terugbetaling van twee obligatiepakketten nog uitgesteld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button