fbpx
737 MAXAirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Problemen met 737 MAX kosten American dit jaar $540 miljoen aan inkomsten

American Airlines verwacht dit jaar ongeveer een half miljard dollar minder inkomsten door de problemen met de 737 MAX. Dat liet de airline weten bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Tienduizenden annuleringen

American heeft al sinds half maart last van de problemen met de 737 MAX. De maatschappij heeft 24 toestellen in de vloot. Doordat er niet gevlogen mag worden, annuleert de maatschappij dit jaar tienduizenden vluchten. Tussen september en december worden ruim 12.000 vluchten niet uitgevoerd. American houdt er nu rekening mee dat het toestel in januari weer mag vliegen.

Financiële impact

De problemen hebben financieel een forse impact op de maatschappij. In het derde kwartaal liep American ongeveer $140 miljoen mis door de annuleringen. Voor het hele jaar 2019 verwacht de maatschappij $540 miljoen aan inkomsten te missen.

Goede kwartaalcijfers

Ondanks de problemen met de 737 MAX draaide American wel een goed derde kwartaal. De maatschappij zag het netto-inkomen stijgen naar $425 miljoen. “We weten echter dat de resultaten beter hadden moeten zijn”, zegt CEO Doug Parker. Naast de problemen met de 737 MAX noemde Parker ook cao-onderhandelingen als bottleneck.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button