fbpx
AirlinesFrequente reizigersReviewsTravelVliegvelden

Review: China Airlines business lounge Taipei

Het gebruik van luchthavenlounges lijkt steeds meer toe te nemen, bedrijven die loungetoegang aanbieden schieten als paddestoelen uit de grond en zelfs luchtvaartmaatschappijen bieden nu los loungetoegang aan. Zeker op transfer luchthavens als Taipei, waar reizigers tussen twee lange vluchten in zitten, kan loungetoegang interessant zijn.

Voorzieningen

De China Airlines lounge in terminal 2 van taoyuan airport is toegankelijk voor reizigers die een internationale vlucht maken vanuit Taipei met China airlines of Mandarin airlines. De lounge beschikt over een buffet met op bestelling gemaakte noodles en zowel aziatische als westerse gerechten. Verder beschikt de lounge over douchevoorzieningen, kranten, wifi, televisies en informatie schermen. Het enige jammere aan de lounge is het ontbreken van daglicht.

Druk

Het lijkt alsof bijna alle vluchten vanuit Taipei op hetzelfde moment vertrekken. De lounge, die om 09:30 uur nog dermate vol was dat er onvoldoende zitplaatsen waren, was om 09:35 uur uitgestorven. Ondanks de eerdere drukte was de lounge brandschoon en netjes. Het buffet werd ook continu bijgevuld zodat er geen seconde sprake was van lege schalen.

Aziatisch

Voor de westerse reiziger blijft het even wennen in de lounge. Natuurlijk is het mogelijk om alle grote kranten te lezen en staan de televisies afgesteld op CNN, maar het buffet bleek vol verrassingen te zitten. Terwijl de meeste lounges erg internationaal gericht zijn, is het duidelijk dat het gros van de reizigers in de China Airlines lounge dat helemaal niet wil. Zo is het naast ei en een croissantje lastig om iets te vinden zonder de aziatische touch. Dit is echter bepaald niet vervelend aangezien het eten in de lounge van goede kwaliteit is.

Samenvatting

De China airlines business lounge is is extreem comfortabel, zeker wanneer de ochtenddrukte voorbij is. Voor de reiziger die tussen twee vluchten in zit kan de mogelijkheid om te douchen de reiservaring een stuk beter maken. Voor de reiziger die enkel vertrekt vanuit taipei is het bijbetalen voor een lounge, of dit meenemen in de overweging om al dan niet een duurder ticket aan te schaffen, een beetje zonde. Als toerist is het leuker om koffie te drinken in een nagebouwd stukje nationaal park op de luchthaven, wat ook nog goedkoper is. Als zakenreiziger kan de lounge zonder twijfel een prettige plek zijn om te werken, ontspannen of om te ontbijten.


Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button