FinancieelNieuwsProfessional

Thai Airways ontkent dreigend faillissement

Thai Airways loopt geen risico om om te vallen. Dat stelt de carrier in een verklaring. De afgelopen dagen melden diverse media dat de airline op de rand van een faillissement zou staan.

Niet veel tijd

Volgens berichten van de Bangkok Post zou CEO Sumeth Damrongchaitham tegen medewerkers gezegd hebben dat de airline niet veel tijd heeft om een oplossing te vinden voor de problemen. Als de oplossing er niet komt, zou een faillissement de enige uitweg zijn.

‘Valse berichtgeving’

In een verklaring doet de maatschappij die berichten nu af als ‘valse berichtgeving’. De Bangkok Post baseerde zich volgens de carrier op een meeting waarin bij medewerkers het bewustzijn moest worden aangewakkerd over de competitieve omgeving waarin de airline zich bevindt.

Ver weg van faillissement

Volgen Thai Airways blijft de maatschapij ‘heel ver weg’ van een faillissement. De medewerkers werden toegesproken om hen “te motiveren om direct actie te ondernemen om kosten te besparen en winsten te maximaliseren”, schrijft Thai.

Vlootstrategie

Eerder deze maand wilde Thai een grote order plaatsen voor nieuwe vliegtuigen, maar dat werd tegengehouden door het bestuur. De maatschappij moet eerst kritisch kijken naar de vlootstrategie en het over een half jaar opnieuw voorleggen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close