Eindhoven AirportNieuws

Vrijdag minder vluchten vanaf Eindhoven door staking in Italië

Vliegveld Eindhoven ondervindt hinder van de geplande staking bij de Italiaanse luchtverkeersleiding. Een aantal vluchten van en naar Italië gaat niet door, meldt de luchthaven.

Landelijke staking

Vakbonden in Italië hebben vrijdag een landelijke staking gepland. Ook een deel van de luchtverkeersleiding doet daar aan mee. Eurocontrol waarschuwde eerder deze week al voor mogelijke vertragingen en annuleringen. Volgens de organisatie duurt de staking bij de luchtverkeersleiding van 13.00 tot 17.00 uur.

Vluchten geannuleerd

Vanaf Eindhoven worden vrijdag in ieder geval zes vluchten van Ryanair niet uitgevoerd. De Ierse airline schrapt vluchten van en naar Pisa, Catania en Napels.

Toestemming

De stakingen vinden plaats op luchthavens, maar ook bij de luchtverkeersleiding die het luchtverkeer hoger in de lucht regelt. Alleen vluchten die toestemming krijgen om het luchtruim te betreden, mogen doorvliegen. Andere vluchten moeten omvliegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button