Frequente reizigerLiefhebberNieuwsSchiphol AirportTrans-Atlantisch

A340 verdwijnt van Schiphol

Binnenkort zal de Airbus A340 niet meer regulier worden ingezet naar Schiphol. Air Mauritius, dat samen met Surinam Airways als enige nog de A340 inzette naar Schiphol, voert vrijdag haar laatste vlucht naar Amsterdam uit.

Mauritius

In 2017 begonnen Air Mauritius en KLM een samenwerking op vluchten tussen Amsterdam en Port Louis, de hoofdstad van Mauritius. KLM vloog de route in de winter met een 787-9, Air Mauritius bediende de route in de zomer met een A340-300. Door tegenvallende resultaten wordt de route gestaakt.

A340

De afgelopen jaren stopten Cathay Pacific en China Airlines ook met de inzet van de A340 op Schiphol. Beide maatschappijen zetten nu zowel de Airbus A350 als de Boeing 777-300 in op de Amsterdamse luchthaven. De enige overgebleven A340 bestemming vanaf Schiphol is Paramaribo, bediend door Surinam Airways.

Surinam

De A340 vluchten van Surinam Airways op Schiphol zullen nog maar van korte duur zijn. De Surinaamse luchtvaartmaatschappij heeft een tweedehands Boeing 777-200 aangeschaft welke op termijn weer vervangen moet worden door een zuinigere Boeing 787. Surinam airways kreeg geen ETOPS certificering, de toestemming die nodig is om met een tweemotorig toestel de oceaan over te steken, waardoor de viermotorige A340 lange tijd uitkomst bood voor de maatschappij.

Problemen

Nu de A340 steeds vaker aan de grond staat vanwege technische problemen en de concurrentie door de inzet van zuinigere vliegtuigen goedkopere tickets kan aanbieden, heeft Surinam Airways besloten de A340 weg te doen. Wanneer dit precies gebeurt is nog onbekend. Het verdwijnen van de Surinaamse A340 zal het einde betekenen voor reguliere A340 vluchten naar Amsterdam.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close