IncidentenLiefhebberNieuws

Boeing 777 Thai Airways breekt start af na vlammen in motor | video

Een Boeing 777 van Thai Airways heeft eerder deze week op de luchthaven van Bangkok de start af moeten breken door motorproblemen. Na het incident waren vlammen te zien in de motor. Dat blijkt uit videobeelden op Youtube.

Start afgebroken

Het incident vond zondagnacht al plaats. De Boeing 777-300ER van Thai Airways zou een vlucht uitvoeren van Bangkok naar Zürich. Nog voor het toestel op snelheid was op de startbaan, braken de piloten de start af. Niemand raakte bij het incident gewond. De passagiers zijn later met een vervangend toestel naar Zwitserland gevlogen.

Gat in de motor

Volgens de Aviation Herald reed het toestel ongeveer 55 kilometer per uur toen de start afgebroken werd. Nadat het toestel tot stilstand kwam, was een groot gat in de linkermotor zichtbaar.

Vlammen

Op beelden die de Duitse luchtvaartwebsite AeroTelegraph online gezet heeft, zijn duidelijk vlammen in de motor zichtbaar.

Inspecties

De Amerikaanse luchtvaartautortiteit FAA gaf donderdag een airworthiness directive uit naar aanleiding van het incident. Daarin stelt de FAA dat onderdelen uit de motor het toestel beschadigd hebben. Een aantal maatschappijen die dezelfde motoren als Thai Airways gebruikt, moet nu hun motoren inspecteren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/