FinancieelNieuwsProfessionalVliegvelden

Heathrow blijft groeien

Luchthaven Heathrow blijft groeien en ligt op schema om voor het negende jaar op rij groene cijfers te noteren. Dat blijkt uit de resultaten van de eerste negen maanden van dit jaar.

Omzet

Het aantal passagiers steeg met 0,7 procent naar 61 miljoen. Daardoor was er een toename van 4,1 procent naar 2302 miljoen pond, wat vorig jaar nog 2211 miljoen pond was, na de eerste negen maanden. 82 procent van de reizigers gaf een score van ‘excellent’ of ‘very good’ aan de luchthaven.

Investering

Heathrow gaf 489 miljoen pond uit om de efficiëntie en beveiliging van de luchthaven te vergroten. Ook werkt de luchthaven aan het verlagen van de CO2-uitstoot. In 2050 wil Heathrow CO2-neutraal zijn.

Virgin

Virgin Atlantic maakt ondertussen plannen voor een tweede flag carrier op de Londense luchthaven, met tachtig nieuwe services. Dit zou ertoe moeten leiden dat de vliegtarieven worden verlaagd door de extra concurrentie en er is dan meer keuze voor passagiers. Heathrow zegt volgend jaar met een planning te komen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close