fbpx
Eindhoven AirportFinancieelMilitairNieuws

Nederland gaat A330 MRTT ook met Tsjechië delen

Tsjechië is toegetreden tot de Multi Role Tanker Transport Capability, het Europese initiatief voor gezamenlijke tankvliegtuigen. De Tsjechische deelname aan het programma werd bij de NAVO-top in Brussel bekendgemaakt.

Deelnemers

De acht bestelde A330 MRTT’s gaan nu gedeeld worden door zes landen: België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen en Tsjechië. De bestelling van acht toestellen blijft ondanks de toetreding van Tsjechië gelijk, wel worden de kosten gedeeld met Tsjechië waardoor de andere deelnemende landen voordeliger uitkomen dan verwacht.

Stationering

Van de acht bestelde toestellen zouden er vijf op vliegbasis Eindhoven gestationeerd worden, dit blijft ondanks de Tsjechische deelname onveranderd. De toestellen zijn eigendom van de NAVO en zullen ook met NAVO beschildering in Eindhoven gestationeerd worden. De toestellen zullen wel in Nederland geregistreerd worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button