AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Software-update mogelijk oorzaak motorproblemen bij A220’s van Swiss’

De motorstoring bij de A220’s van Swiss die er afgelopen week voor zorgde dat de airline alle vliegtuigen van dat type aan de grond hield, is mogelijk veroorzaakt door een software-update. Dat melden bronnen aan Reuters.

Inspectie

Swiss besloot vorige week dinsdag om alle A220’s aan de grond te zetten voor een inspectie van de motoren. Eerder dinsdag moest een toestel dat onderweg was van Genève naar Londen een tussenlanding maken in Parijs door motorproblemen.

Software

Twee bronnen melden nu aan Reuters dat de motorproblemen mogelijk veroorzaakt zijn een softwarematige instelling. Deze instelling zou ervoor dat delen die de lucht in de motor samenpersen zo worden afgesteld dat er trillingen in de motor optreden.

Volgens de bronnen hebben piloten de opdracht gekregen om een combinatie van vermogen op bepaalde hoogten niet te gebruiken om nieuwe problemen te voorkomen. Volgens een derde bron van Reuters kan het tot december duren voor de oorzaak duidelijk is.

Inspecties

Na de inspectie door Swiss inspecteerde afgelopen week ook Korean Air een aantal toestellen. AirBaltic, één van de andere gebruikers, voerde geen inspecties uit omdat de maatschappij andere motoren gebruikt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close