FinancieelNieuwsProfessional

Zuid-Afrika doet Air Zimbabwe in de ban

Air Zimbabwe mag niet meer vliegen vanaf Zuid-Afrikaanse luchthavens, zo maakt de luchthavenbeheerder Airports Company South Africa (ACSA) bekend. De meerderheid van ACSA is in handen van de Zuid-Afrikaanse regering, maar juridisch en financieel is het bedrijf wel autonoom.

Betalingen

De maatregel is een gevolg van de achterstallige betalingen van Air Zimbabwe. De maatschappij moet iedere week op maandag geld betalen voor de landingskosten, parkeerkosten, de passagiersservice, en een gedeeltelijke betaling van de achterstallige betalingen die er al zijn.

Maatregel

De ban blijft gelden totdat de maatschappij aan de betalingen kan voldoen. De beheerder vindt het een betreurenswaardige maatregel, maar noodzakelijk. Vanwege de vertrouwelijkheid is niet bekend gemaakt hoeveel er nog betaald moet worden.

Financiële problemen

Air Zimbabwe verkeert al lange tijd in financiële problemen. In 2018 werd het samengevoegd met het toen opgerichte Zimbabwe Airways. Laatstgenoemde kocht vier 777-200’s van Malaysia Airlines, maar twee daarvan moesten ook al snel weer verkocht worden omdat de betalingstermijnen niet gehaald konden worden. Los van de financiële problemen staat Air Zimbabwe, en daarmee dus ook Zimbabwe Airways, op de zwarte lijst van de Europese Unie en mag het geen vluchten naar Europa uitvoeren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close