FailissementLicht en luchtigLiefhebberNaast het nieuws

Hier is de Air Berlin vloot terecht gekomen

Het is bijna twee jaar geleden dat Air Berlin failliet ging. De vliegtuigen gingen terug naar hun leasemaatschappijen en werden bij andere maatschappijen geplaatst. Waar zijn deze terecht gekomen?

Vloot

De maatschappij had voornamelijk A320’s en A330’s in de vloot, en één A321. Er werd nog een A321 geleverd, maar die is nooit meer gebruikt door Air Berlin. Ook had Air Berlin een subfloot van een aantal Dash 8 Q400’s; die werden gebruikt door Luftfahrtgesellschaft Walter (LGW).

A320/321

Ongeveer de helft van de A320’s is naar easyJet gegaan, zo blijkt uit gegevens van Flightradar24. Vueling, JC International Airlines, Level, SundAir en Brussels Airlines hebben één A320 overgenomen en Edelweiss Air twee. Drie stuks zijn voor IndiGo gaan vliegen en beide A321’s voor LATAM.

A330

Van de A330-vloot zijn er vijf naar Malaysia Airlines gegaan, vier naar Virgin Atlantic en de charter- en lease-operator Wamos en Evelop hebben er respectievelijk twee en één overgenomen. Twee andere A330’s zijn naar Aigle Azur gegaan, maar die maatschappij ging ook failliet. Die toestellen staan nu ergens opgeslagen.

Bombardier

Ten slotte zijn alle Dash 8 Q400’s overgenomen door Eurowings. Ook heeft deze maatschappij een aantal A320’s bemachtigd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/