fbpx
Frequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

VS stellen vliegverbod voor meeste vluchten Cuba in

De Amerikaanse regering legt een beperking op aan het aantal bestemmingen voor Amerikaanse vluchten naar Cuba. Vanaf 10 december mag er alleen nog naar Havana (Jose Marti International Airport) worden gevlogen; vluchten naar de andere negen internationale luchthavens zijn niet toegestaan.

Maatregel

Met de nieuwe maatregel worden er zo’n acht vluchten per dag opgeschort. De Amerikaanse regering wil zo de druk opvoeren op het Cubaanse bewind vanwege de verdrukking van de oppositiepartij en het steunen van president Maduro van Venezuela. De beslissing heeft geen impact op chartervluchten.

Routes

De ban geldt voor onbepaalde tijd. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben 45 dagen de tijd om de routes te stoppen. Onder andere JetBlue Airways vliegt naast Havana op nog drie andere bestemmingen in Cuba. American Airlines heeft nog vijf andere bestemmingen op het eiland. Beide maatschappijen hebben gezegd volledig mee te werken aan de maatregelen.

Luchtverkeer

Luchtverkeer tussen Cuba en de VS werd pas in 2016 weer mogelijk nadat president Obama de banden aanhaalde met het land. De diplomatieke betrekkingen lagen sinds 1961 stil.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button