fbpx
DuurzaamheidElektrisch vliegenNieuwsProfessional

Airbus opent testfaciliteit elektrische vliegtuigen

Airbus heeft een nieuwe testfaciliteit geopend voor elektrische vliegtuigen in Ottobrunn. Met deze ruimte wil de vliegtuigbouwer onderzoek doen naar alternatieve vormen van brandstof, zoals elektrisch vliegen.

Onderzoek

Het E-Aircraft Systems House moet een ruimte worden waar onderzoek kan worden gedaan naar verduurzaming van de luchtvaart. Het testcentrum stelt de bouwer in staat om complete systemen te integreren en te testen en is daarmee wereldwijd de eerste van zijn soort, volgens Airbus.

CO2-neutraal

“Het E-Aircraft Systems House vertegenwoordigt een competitief voordeel voor Airbus. Met de 3000 vierkante meter aan testruimte hebben we nu de infrastructuur om naar CO2-neutrale vluchten toe te werken”, aldus Grazia Vittadini, Chief Technology Officer bij Airbus.

Eerste project

Eén van de eerste projecten in het testcentrum is de E-Fan X, een hybride vliegtuig. Rolls-Royce levert begin 2020 daarvoor een elektrische motor. De eerste vlucht moet plaatsvinden in 2021.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button