fbpx
Editors choiceMilitairNieuwsProfessionalRuimtevaart

Amerikaans ruimtevaartuig landt na vlucht van ruim 2 jaar

Een Amerikaans ruimtevaartuig is afgelopen weekend succesvol geland na een vlucht van ruim twee jaar rond de aarde. In die tijd voerde het ruimtevaartuig experimenten uit. Dit meldt de US Air Force.

780 dagen

Het X-37B Orbital Test Vehicle landde zaterdagochtend vroeg op het Kennedy Space Center in Florida. Het toestel vertrok 780 dagen eerder, op 7 september 2017 aan boord van een raket vanaf Cape Canaveral in Florida.

Tweede keer

De X-37B werd voor de tweede keer gebruikt voor de missie die 780 dagen duurde. Bij de eerdere missie bleef het voertuig al 718 dagen in de ruimte. Volgens de Air Force was het toestel ontworpen om 270 dagen in de ruimte te verblijven.

Record

“De veilige terugkeer van dit ruimtevaartuig na het breken van zijn eigen uithoudingsrecord is het resultaat van een innovatief partnerschap tussen de regering en de industrie”, stelt David Goldfein, hoogste baas van de Air Force. Volgens Goldfein gaat het spreekwoord the sky is the limit nu niet meer op.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button