fbpx
737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

‘Brazilië wil 737 MAX nog dit jaar weer laten vliegen’

Als het aan Brazilië ligt, kan de Boeing 737 MAX nog dit jaar weer ingezet worden door airlines. Dat stelt de directeur van de Braziliaanse luchtvaartautoriteit volgens persbureau Reuters.

Ongelukken

De 737 MAX staat sinds maart dit jaar wereldwijd aan de grond door twee dodelijke ongelukken. Vliegtuigbouwer Boeing werkt aan een oplossing voor het MCAS-systeem dat verantwoordelijk was voor de crashes en rekent erop dat het toestel nog voor het eind van het jaar kan vliegen.

Goedkeuringen

Als Boeing het redt om de vlucht uit te voeren, moeten de luchtvaartautoriteiten het toestel nog goedkeuren. Volgens directeur Ronei Glanzmann van de Braziliaanse luchtvaartautoriteit wil Brazilië de 737 MAX “tegen het einde van het jaar” weer goedkeuren.

Order van GOL

De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL heeft zeven exemplaren van de MAX in de vloot. Bij Boeing staat nog een order open voor meer dan honderd toestellen

Amerikaanse airlines voorzichtiger

Diverse Amerikaanse airlines gaan er inmiddels van uit dat 737 MAX pas in januari of februari kan vliegen. Zij zijn afhankelijk van de goedkeuring van luchtvaartautoriteit FAA.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button