737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

‘Brazilië wil 737 MAX nog dit jaar weer laten vliegen’

Als het aan Brazilië ligt, kan de Boeing 737 MAX nog dit jaar weer ingezet worden door airlines. Dat stelt de directeur van de Braziliaanse luchtvaartautoriteit volgens persbureau Reuters.

Ongelukken

De 737 MAX staat sinds maart dit jaar wereldwijd aan de grond door twee dodelijke ongelukken. Vliegtuigbouwer Boeing werkt aan een oplossing voor het MCAS-systeem dat verantwoordelijk was voor de crashes en rekent erop dat het toestel nog voor het eind van het jaar kan vliegen.

Goedkeuringen

Als Boeing het redt om de vlucht uit te voeren, moeten de luchtvaartautoriteiten het toestel nog goedkeuren. Volgens directeur Ronei Glanzmann van de Braziliaanse luchtvaartautoriteit wil Brazilië de 737 MAX “tegen het einde van het jaar” weer goedkeuren.

Order van GOL

De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL heeft zeven exemplaren van de MAX in de vloot. Bij Boeing staat nog een order open voor meer dan honderd toestellen

Amerikaanse airlines voorzichtiger

Diverse Amerikaanse airlines gaan er inmiddels van uit dat 737 MAX pas in januari of februari kan vliegen. Zij zijn afhankelijk van de goedkeuring van luchtvaartautoriteit FAA.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/