F-35LiefhebberMilitairNieuws

Defensie viert definitieve aankomst F-35 met airshow

Op vliegbasis Leeuwarden landt komende donderdag officieel de eerste F-35 voor de Koninklijke Luchtmacht. Dat wordt gevierd met een korte airshow voor genodigden, maakte het ministerie van Defensie bekend.

Negende F-35

De eerste F-35 die op Leeuwarden gestationeerd wordt, is niet de eerste F-35 in Nederlandse dienst. In de VS staan er al acht. Met twee van deze toestellen werden eerder ook de belevingsvluchten rond Leeuwarden en Volkel uitgevoerd. Het eerste toestel voor Leeuwarden rolde in september uit de fabriek in Italië.

Eerste landing

Voorafgaand aan de eerste landing van het toestel met staartnummer F-009 wordt een luchtdemonstratie gegeven door de F-35, F-16, Hawker Hunter en Spitfire. Met de eerste landing moet de transitie van F-16 naar F-35 officieel ingezet worden.

Voor de eerste landing van de F-35 rekent de vliegbasis op veel publiek. Lokale media meldden eerder al dat er diverse verkeersmaatregelen getroffen worden. Belangstellenden kunnen vanaf de ‘spottersplaatsen’ bij de vliegbasis, de komst van de F-35 gadeslaan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close