737 MAXAirlinesFinancieelOverig nieuws

MAX-problemen pakken ‘positief’ uit voor Icelandair

Icelandair verwacht over 2019 een verlies te lijden van $35 tot 55 miljoen. Het verwachte verlies is beduidend minder dan het bedrag waar in augustus nog rekening mee gehouden werd. Icelandair doet de ‘positieve’ voorspelling doordat de 737 MAX in 2019 waarschijnlijk niet meer vliegt.

737 MAX

Icelandair heeft zes exemplaren van de 737 MAX in de vloot. Voordat die toestellen weer ingezet kunnen worden, moet de maatschappij kosten maken. Deze ‘implementatiekosten’ worden in de voorspelling van eind oktober doorgeschoven naar het eerste kwartaal van 2020.

Lager verlies

In augustus hield de maatschappij nog rekening met een verlies van $70 tot 90 miljoen dollar door de implementatiekosten van de 737 MAX. Dat is nu bijgesteld naar $35 tot 55 miljoen.

Het lagere verlies komt ook onder andere doordat het routenetwerk geoptimaliseerd is. Ook stelt Icelandair dat ‘acties die genomen zijn om de impact van de problemen met de 737 MAX’ nu effect krijgen. De maatschappij leaset een aantal extra vliegtuigen om alle routes uit te kunnen voeren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/