BoeingCargoLiefhebber

Belgisch ASL Airlines zet 747-400 in na 7 jaar stilstand

De Belgische airline ASL Airlines Belgium neemt een derde Boeing 747-400 in gebruik als vrachtvliegtuig. Het toestel stond ruim zeven jaar gestald op een vliegtuigkerkhof in de Verenigde Staten.

Eerste vlucht 2001

De Boeing 747-400F werd in februari 2001 door Boeing afgeleverd aan China Airlines. De Taiwanese airline vervoerde tien jaar lang vracht met het toestel en leende de Jumbo ondertussen nog even uit aan Yangtze River Express, blijkt uit gegevens van Planespotters.net.

Victorville

In februari 2012 werd het vliegtuig aan de kant gezet op het vliegtuigkerkhof in Victorville. Na zeven jaar en zes maanden werd de Jumbo in augustus weer geactiveerd. China Airlines leaset het vliegtuig nu aan de Ierse luchtvaartgroep ASL Aviation Group.

Belgisch filiaal

ASL heeft diverse dochtermaatschappijen in Europa en richt zichvoornamelijk op het vervoer van vracht. Op de luchthaven van het Belgische Luik is ASL Airlines Belgium gevestigd. De airline vliegt op dit moment met een groot aantal 737’s, twee 757’s en twee 747’s.

Groot onderhoud

Voor de plaatsing van de derde 747’s is eerst groot onderhoud uitgevoerd aan het toestel. Naast een D-check werden de motoren onderhouden en heeft het landingsgestel een update gehad.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/