fbpx
MilitairNieuwsProfessional

‘Boeing bijna klaar met oplossen van probleem bij KC-46’

Vliegtuigbouwer Boeing is bijna klaar met het oplossen van één van de problemen die het KC-46 tankvliegtuig teisteren. Dat schrijft FlightGlobal.

Losse vracht

Eén van de problemen waar het toestel nu mee kampt, is dat vracht los kan komen tijdens de vlucht. Dat gebeurde in september tijdens een vlucht, waarna besloten werd dat het toestel geen passagiers en vracht meer mocht vervoeren.

Cargo locks

Volgens FlightGlobal wil Boeing de cargo locks die de vracht op zijn plaats moeten houden, uitrusten met een tweede lock, om het eerste lock op zijn plaats te houden. “We hebben een oplossing ontwikkeld”, zegt James Burgess, programmadirecteur van de KC-46. De oplossing is volgens Burgess inmiddels getest en aangepast naar een definitieve oplossing. “Die bevindt zich nu in de laatste fase van certificering”, stelt Burgess.

Andere problemen

Naast de problemen met de cargo locks heeft Boeing ook nog te maken met tegenslagen rondom de refueling boom van het toestel, die niet goed aansluit op de A10 Thunderbolt.

Ook met het remote vision system zijn problemen. Deze techniek moet ervoor zorgen dat de bemanning van het tankvliegtuig het vliegtuig dat komt tanken, goed kan zien. De beelden die de camera uitzendt, worden vervormd. “Het is net alsof je tegen de zon in kijkt”, legt Burgess uit.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button