AirlinesCO2DuurzaamheidFrequente reizigerOverig nieuws

Brussels Airlines schaft papieren krant af

Reizigers op vluchten van Brussels Airlines moeten het sinds dit weekend doen zonder papieren krant. De airline vervangt het papier door digitale kranten. Daarmee moet gewicht en kerosine bespaard worden.

Logische keuze

Bij diverse andere airlines werd de papieren krant al eerder afgeschaft. KLM vliegt bijvoorbeeld al sinds augustus 2017 zonder kranten aan boord. Brussels Airlines noemt de overstap een ‘logische keuze’. Voorheen bood de maatschappij een aantal Nederlands- en Franstalige kranten aan uit België en Nederland.

Minder gewicht

Door het papier van boord te halen vervoert de maatschappij op jaarbasis 115 ton minder gewicht. Dat leidt volgens de airline tot 35 ton minder CO2-uitstoot omdat er minder kerosine mee hoeft aan boord.

Mobiele instapkaart

Naast minder papier aan boord wordt ook bij het instappen de hoeveelheid papier verminderd. Met een nieuwe versie van de mobiele app kunnen reizigers een mobiele instapkaart gebruiken, waardoor ook daar minder papier nodig is.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button