737 MAXEditors choiceNieuwsProfessionalVeiligheid

Ceo Boeing geeft fouten met 737 MAX toe

Exact een jaar na het ongeluk met de Boeing 737 MAX van Lion Air betuigt Boeing-ceo Dennis Muilenburg spijt over de dodelijke ongelukken. Boeing heeft fouten gemaakt, schrijft Muilenburg in een verklaring die hij vandaag zal voorlezen bij het Amerikaanse Congres.

‘Fouten gemaakt’

Muilenburg moet voor het congres getuigen over de dodelijke ongelukken die ervoor zorgden dat de 737 MAX nu al maanden aan de grond staat. In een uitgeschreven verklaring stelt Muilenburg dat er fouten gemaakt zijn.

“We weten dat we fouten gemaakt hebben en dingen verkeerd hadden. Daar nemen we verantwoordelijkheid voor, we lossen de fouten nu op”, aldus de ceo van de vliegtuigbouwer.

MCAS

De fouten waar Muilenburg op doelt zijn gemaakt met de ontwikkeling van het MCAS-systeem, wat de neus van het vliegtuig in een goede hoek moet houden. Bij de crashes drukte het systeem de neus naar beneden, zonder dat de piloten daar invloed op konden uitoefenen.

Crash een jaar geleden

Exact een jaar geleden stortte rond 00.31 uur Nederlandse tijd een 737 MAX van Lion Air in de Javazee. Het toestel was op weg vanuit Jakarta op Java naar de eindbestemming Pangkal Pinang op het eiland Bangka. Dertien minuten na vertrek verdween het toestel, boven de Javazee, van de radar.

Herinneringen

Volgens Muilenburg draagt hij de crashes nog iedere dag met zich mee. “Zij [de slachtoffers, red] zullen nooit vergeten worden. De herinneringen zorgen er iedere dag voor dat we onze vliegtuigen en industrie veiliger willen maken”, schrijft hij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/