fbpx
EmbraerNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Embraer denkt aan terugkeer op turboprop-markt’

De Braziliaanse vliegtuigbouwer overweegt een terugkeer op de markt voor propellervliegtuigen. Dat stelt Reinaldo Krugner, de vicepresident voor sales in Latijns-Amerika, tegenover Air Transport World.

Verleden

Embraer bouwde in het verleden onder andere de E120 Brasilia, een tweemotorig propellervliegtuig met plaats voor 37 passagiers. Tussen 1983 en 2001 werden er ongeveer 350 exemplaren van het toestel gebouwd.

Interesse en vraag

Op een conferentie in Brazilië stelt Krugner dat er ‘interesse’ is in een turboprop. “Turboprops vormen voor ons nog een studieobject”, zegt hij. Volgens Air Transport World verwacht Embraer een vraag voor 250 toestellen in 2038.

Volgend decennium

Een snelle beslissing gaat er volgens Krugner niet komen. “We spreken veel met onze klanten over kansen. Ergens in het volgende decennium zullen we waarschijnlijk verder gaan met die studie”, stelt hij. De Brazilianen overwegen ook al enkele jaren om terug te keren op de markt voor de turboprops.

Mogelijke markt

Eén van de mogelijke markten is Argentinië, zegt Krugner. “In Argentinië zijn er gebieden waar kleinere toestellen nodig zijn. Dat is belangrijk voor ons.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button