A321XLRAirbusAirlinesEditors choiceNieuwsProfessional

IndiGo plaatst mega order bij Airbus

De Indiase low-cost carrier IndiGo bestelt 300 vliegtuigen bij Airbus. De order bestaat uit een mix van A320neo’s, A321neo’s en de A321XLR.

Airbus-klant

De maatschappij uit Delhi is al jaren bijna een volledige Airbus-klant. Op dit moment vliegen er 224 Airbussen bij de maatschappij. Daarnaast bestaat de vloot uit 22 toestellen van ATR. Bij Airbus staan nog 181 A320neo’s in bestelling, net als 144 A321neo’s

$33 miljard

Persbureau Reuters meldde eerder dinsdag dat de order een waarde heeft van $33 miljard. Airbus en IndiGo maakten zelf geen financiële details bekend.

8.700 kilometer

De A321XLR is de long-range versie van de A321. Het toestel moet een afstand van 8.700 kilometer kunnen overbruggen. Airbus verwacht de eerste vlucht in 2023 te maken. Diverse airlines hebben al orders geplaatst voor het vliegtuig. Onder ander American Airlines, Wizz Air en IAG willen het toestel hebben.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close