MilitairNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Lockheed Martin verlaagt prijs F-35 met 12 procent

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed Martin verlaagt de prijs van de F-35 met iets meer dan 12 procent. De basisvariant van de F-35 kost nu minder dan $80 miljoen.

Prijs per kavel

Lockheed Martin produceert de F-35 in kavels, lots genoemd. Per kavel wordt een bepaalde prijs afgesproken voor de toestellen. Voor de lots 12, 13 en 14 ligt de prijs minimaal 12 procent lager dan voor lot 11. In de drie kavels worden in totaal 478 F-35’s gebouwd. Ook een deel van de Nederlandse F-35’s zit in deze batches.

Succes

“Het verlagen van kosten is van belang voor het succes van dit programma. Ik ben verheugd dat het F-35 programma en Lockheed Martin het eens zijn geworden over deze deal”, zegt luitenant-generaal Eric Fick, executive officer van het F-35 programma. Vorig jaar kwam de stuksprijs voor één F-35 voor het eerst onder $90 miljoen.

Prijzen

De F-35B die verticaal kan landen en stijgen, is de duurste van de drie. De F-35B voor de Amerikaanse marinierskorps gaat voor $101,3 miljoen over de toonbank. Dit is de ‘STOVL’ variant, die verticaal kan landen. De F-35C-versie voor de vliegdekschepen van de US Navy kost nu 94,4 miljoen dollar per stuk. De F-35A, die ook voor Nederland gebouwd is, kost straks in lot 14 $77,9 miljoen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/