Frequente reizigerLow-costNieuwsRoutes

Low-cost naar India binnen handbereik

Het volgende emiraat probeert een luchtvaarthub te worden. Eerste station is low-cost tussen Europa en India dankzij een samenwerking met SpiceJet.

Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven emiraten. In de luchtvaart zijn er twee zeer bekend: Dubai en Abu Dhabi. Het is de thuisbasis van respectievelijk Emirates en Etihad. Een derde emiraat ziet mogelijkheden om de low-costhub van de regio te worden: Ras al-Khaimah.

Klein

Het vliegveld is klein; er is één landingsbaan en er worden jaarlijks minder dan een miljoen passagiers afgehandeld. De nationale maatschappij, RAK Airways, is al weer een tijdje failliet. Air Arabia heeft er een hub is daarmee de enige maatschappij die het hele jaar een operatie heeft.

SpiceJet

Het Indiase SpiceJet en het vliegveld hebben nu de handen ineen geslagen. SpiceJet begint een maatschappij met de hub op Ras al-Khaimah International Airport (RAK). Het wordt de eerste basis buiten India voor de low-costmaatschappij.

Springplank

Het emiraat moet de springplank worden naar Europa. Met de 737’s van de maatschappij is West-Europa binnen handbereik. Vanaf december worden de eerste vluchten tussen New Delhi en RAK uitgevoerd.

Maatschappij

SpiceJet heeft een licentie voor een maatschappij aangevraagd; volgend jaar moet die rond zijn. Het zou de zesde maatschappij worden van de Verenigde Arabische Emiraten na Emirates, Etihad, Air Arabia, flydubai en Air Arabia Abu Dhabi.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/