AirbusLiefhebberNieuws

‘SLM stapt voor eind van het jaar over op Boeing 777’

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM vervangt nog voor het einde van het jaar de A340 voor een Boeing 777. Het toestel wordt ingezet om de vluchten tussen Paramaribo en Amsterdam uit te voeren. Dit melden diverse Surinaamse media.

Vervanging

Reden voor de snelle verandering zijn technische problemen bij de Airbus van SLM, melden lokale media. Het vervangen van het toestel stond sowieso al gepland. De A340 waar SLM nu mee vliegt, is twintig jaar oud; het toestel wordt vervangen door een nieuwere Boeing 777-200. Dat vliegtuig vloog vanaf 2002 voor Singapore Airlines.

Technische problemen

Volgens lokale media wordt de verandering sneller doorgevoerd nadat de vlucht vanuit Amsterdam zondag geannuleerd werd door technische problemen.

De directie van de airline zou een persbericht met de nietsverhullende titel ‘Airbus bezorgt SLM problemen’ verstuurd hebben, meldt Waterkant. Het vliegtuig zou vorige week nog een onderhoudsbeurt gehad hebben, waarbij problemen opgelost zouden zijn.

Onderhoud

De A340 vliegt sinds 2015 voor SLM en heeft in die tijd veel problemen gekend. Volgens Waterkant stond de Airbus dit jaar tussen januari en mei aan de grond voor onderhoud. Om de vluchten tussen Amsterdam en Paramaribo werden daardoor tijdelijk vliegtuigen van leasemaatschappijen ingezet.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close