CO2DuurzaamheidEditors choiceLiefhebberNaast het nieuws

Sunweb compenseert CO2 van alle pakketreizen

Reisorganisatie Sunweb compenseert vanaf vandaag alle CO2 die uitgestoten wordt door reizigers die een pakketreis boeken bij de organisatie. De kosten van de compensatie betaalt Sunweb zelf.

Verantwoordelijkheid

“We proberen continu onze sociale, economische en milieu-impact te verbeteren in alles wat we doen. Daarom is het onze verantwoordelijkheid om de CO2-uitstoot van onze vakanties tot een minimum te beperken. We zijn ons ervan bewust dat CO2-compensatie niet de oplossing voor klimaatverandering is, maar het is cruciaal om nu actie te ondernemen in de reisindustrie”, zegt chief commercial officer Tim van den Bergh van Sunweb.

Compensatie

Sunweb verwacht in 2020 de CO2-uitstoot van 1 miljoen reizigers te compenseren. Het compenseren gebeurt door duurzame projecten te ondersteunen. In India wordt de bouw van windmolenparken ondersteund die de CO2-uitstoot met 350.000 ton per jaar moeten verminderen.

Activiteiten

Sunweb berekent de CO2-uitstoot van een pakketreis door vier activiteiten te berekenen: vluchten, busreizen, transfers en accommodaties. Vervolgens worden projecten die dezelfde hoeveelheid CO2 beperken, ondersteunt. Eind 2020 kan Sunweb aantonen hoeveel ton er bespaard is.

Andere aanbieders

Sunweb is niet de enige reisaanbieder die de CO2-uitstoot van reizigers compenseert en dit zelf betaalt. Ook reisorganisatie Riksja Travel doet dit; de organisatie ondersteunt als compensatie projecten in Kenia, India, Vietnam en Brazilië.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button