AirbusNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Airbus stelt certificering A330-800 uit naar 2020’

Vliegtuigbouwer Airbus certificeert de nieuwe A330-800 pas in 2020. Dat heeft Airbus-ceo Guillaume Faury laten weten bij de presentatie van de kwartaalcijfers, meldt FlightGlobal. De A330-800 zou in eerste instantie dit jaar gecertificeerd worden.

Uitstel

De certificatie van het toestel vindt volgens Faury nu plaats in de eerste maanden van 2020. Een reden voor het uitstel gaf hij volgens FlightGlobal niet.

Klein broertje

De A330-800 is de kleinere versie van de A330-900, ook wel bekend als de A330neo. De -900 verkoopt tot dusver goed. Eind september had Airbus 250 orders in de boeken staan; eind oktober waren 29 toestellen afgeleverd.

Tien toestellen

Zo positief is het bij de -800 allemaal niet. Eind september stonden slechts tien toestellen in het orderboek. De Oegandese airline Uganda Airlines wil twee toestellen hebben, Kuwait Airways tekende eerder voor acht exemplaren.

Eind augustus tekende Garuda Indonesia een intentieverklaring voor vier toestellen, maar die intentie is nog niet omgezet in een definitieve order.

Stroeve ontwikkeling

De ontwikkeling van de A330-800 loopt al langere tijd stroef. Hawaiian Airlines was lange tijd de enige klant met tien toestellen. Toen de airline zich terugtrok, leek het doek gevallen. Kuwait Airways wierp zich als redder op door acht exemplaren te bestellen.

Ondertussen maakte Airbus vorig jaar al wel de eerste testvlucht met het vliegtuig, maar de certificatie laat nog op zich wachten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/