AirbusNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus verwacht dit jaar minder toestellen te leveren

Vliegtuigbouwer Airbus heeft de verwachting van hoeveel vliegtuigen er geleverd worden, naar beneden bijgesteld. Dat meldt de vliegtuigbouwer bij de presentatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal.

860 toestellen

Het Frans-Duitse concern rekende er in de eerste twee kwartalen nog op dat er dit jaar 880 tot 890 vliegtuigen afgeleverd zullen worden. In de meest recente cijfers van woensdagochtend is dat aantal teruggebracht naar ‘ongeveer 860’ stuks. Per maand komt dat uit op 71 à 72 vliegtuigen.

Leveringen tot nu toe

In de eerste drie kwartalen leverde Airbus in totaal 571 vliegtuigen af. Dat zijn er 68 meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De toestellen uit de A320-serie vormen met 422 afleveringen het overgrote deel daarvan. Airbus Helicopters leverde tot nu toe 209 nieuwe helikopters af.

Hogere omzet

Airbus boekte in 2019 tot nu toe een duidelijk hogere omzet dan in 2018: €46,1 miljard in 2019 ten opzichte van €40,4 miljard in 2018. “Onze resultaten over negen maanden zijn vooral te danken aan de performance bij de commerciële vliegtuigen”, zegt CEO Guillaume Faury.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button