fbpx
737 MAXEditors choiceIncidentenProfessional

FAA weet nog niet ‘of 737 MAX terugkeert’ in de lucht

Voor de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA is het nog geen uitgemaakte zaak dat de Boeing 737 MAX weer terugkeert in de lucht. Dat stelt Steve Dickson, hoogste baas van de luchtvaartautoriteit in een opiniestuk in de Amerikaanse krant USA Today.

Hoorzitting

In het Amerikaanse Congres werden gisteren Boeing-ceo Dennis Muilenburg en John Hamilton, hoofdingenieur van de 737 MAX, gehoord over de crashes met de toestellen van Lion Air en Ethiopian Airways.

Muilenburg gaf daarbij toe dat Boeing fouten gemaakt heeft. De vliegtuigbouwer blijft wel volhouden dat het toestel weer moet gaan vliegen.

Veiligheid voorop

In een opiniestuk in USA Today lijkt FAA-baas Steve Dickson daar nog niet helemaal van overtuigd. Hij benadrukt dat de 737 MAX alleen vliegt als de luchtvaartautoriteiten oordelen dat het toestel veilig is.

Aanbevelingen

“We zullen alle aanbevelingen die gedaan zijn door de onderzoekers meenemen. Ook aanbevelingen die gaan over wanneer, of en hoe de 737 MAX weer in dienst genoemd wordt”, schrijft Dickson.

Andere keuringe

Naast de FAA zijn er nog andere luchtvaartautoriteiten die het toestel zelf willen keuren. De Braziliaanse luchtvaartautoriteit liet recent weten wel te verwachten dat de 737 MAX nog voor het eind van het jaar vliegt. De Europese evenknie EASA liet daarentegen weten dat alleen het oordeel van de FAA onvoldoende is. Een eigen keuring verwacht EASA pas in januari uit te kunnen voeren

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button