Frequente reizigerNieuwsVliegvelden

Gatwick doet proef om instaptijd te verkorten

Luchthaven Londen Gatwick test de komende maanden een systeem waarbij passagiers op een vooraf bedachte volgorde instappen. Hiermee moet het instappen sneller gaan en moeten wachtrijen voorkomen worden.

Wachtrijen

Het is een bekend fenomeen bij het instappen: een wachtrij van passagiers in het vliegtuig omdat iedereen zo snel mogelijk aan boord wil. Door de volgorde van het boarden aan te geven wil Gatwick dat tegengaan.

Volgorde

Het systeem bestaat uit grote schermen waarop de volgorde van het boarden wordt aangegeven. Volgens de luchthaven kan dit bijvoorbeeld van achteren naar voren zijn, waarbij eerst de rijen aan het raam boarden, vervolgens de middelste rijen en als laatste de passagiers aan het gangpad. Ook andere volgordes zijn mogelijk.

Passagiers die assistentie nodig hebben bij het boarden of mensen die extra betaald hebben om eerder te boarden, gaan wel voor tijdens de proef.

Minder rijen

“We willen uitzoeken of het boarden per stoelnummer rijen voorkomt bij de gate en in het vliegtuig. Deze techniek heeft het potentieel om de instaptijd te verkorten”, zegt Abhi Chacko, hoofd digitale innovaties op de luchthaven. Het vliegveld stelt dat de instaptijd met tien procent omlaag kan door de techniek te gebruiken.

Proefperiode

Tijdens de proef wordt het systeem bij één gate ingezet. Op basis van feedback van personeel en reizigers wordt besloten of de proef breder uitgerold wordt. In eerste instantie loopt de test tot het einde van het jaar.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close