fbpx
Historische LuchtvaartMilitairNaast het nieuwsVideo

Hercules landt op vliegdekschip | video

De Lockheed C-130 ‘Hercules’ is het grootste vliegtuig dat ooit op een vliegdekschip is geland. In de jaren ’60 zijn met succes enkele testlandingen uitgevoerd op het schip USS Forrestal. De Hercules werd echter geen vaste berzoeker van vliegdekschepen aangezien dit te riskant werd geacht.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button