Maastricht AirportNieuwsNL nieuwsProfessional

Provincie Limburg koopt vliegveld Maastricht terug

De luchthaven van Maastricht komt weer in handen van de provincie Limburg. De private aandeelhouders van de luchthaven beëindigen de concessieovereenkomst van de luchthaven. De provincie koopt de luchthaven nu terug.

Private handen

Het beheer van de luchthaven werd in 2016 ondergebracht bij de private aandeelhouder MAA BV. Volgens de provincie sluiten de ambities van de concessienemer niet langer aan bij de mogelijkheden die er op de luchthaven zijn om te kunnen groeien. De concessie zou nog tot 2026 doorlopen.

Beheer

Een holding van de provincie koopt de aandelen van MAA BV voor 1 euro en neemt het beheer tijdelijk over. Voor de bedrijven die op de luchthaven gevestigd zijn, verandert er niets.

Nieuw luchthavenbesluit

“We werken toe naar een nieuwe aanvraag voor een Luchthavenbesluit waarbij naast de economische kansen die de luchthaven biedt voor het Limburgse bedrijfsleven, het vestigingsklimaat en de arbeidsmarkt, ook de gevolgen voor de omgeving nadrukkelijk in de besluitvorming worden betrokken”, zegt gedeputeerde Joost van den Akker.

Luchtvaartnota 2020

Een nieuwe exploitant wordt pas na 2020 gezocht. De provincie wil eerst wachten op de nieuwe luchtvaartnota die volgend jaar moet verschijnen. In die nota moeten keuzes gemaakt worden voor de toekomst van de Nederlandse luchthavens. Als duidelijk is welke kaders er voor de toekomst van Maastricht liggen, gaat de provincie bekijken hoe er met marktpartijen samengewerkt kan worden op de luchthaven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/