fbpx
Maastricht AirportNieuwsNL NieuwsProfessional

Provincie Limburg koopt vliegveld Maastricht terug

De luchthaven van Maastricht komt weer in handen van de provincie Limburg. De private aandeelhouders van de luchthaven beëindigen de concessieovereenkomst van de luchthaven. De provincie koopt de luchthaven nu terug.

Private handen

Het beheer van de luchthaven werd in 2016 ondergebracht bij de private aandeelhouder MAA BV. Volgens de provincie sluiten de ambities van de concessienemer niet langer aan bij de mogelijkheden die er op de luchthaven zijn om te kunnen groeien. De concessie zou nog tot 2026 doorlopen.

Beheer

Een holding van de provincie koopt de aandelen van MAA BV voor 1 euro en neemt het beheer tijdelijk over. Voor de bedrijven die op de luchthaven gevestigd zijn, verandert er niets.

Nieuw luchthavenbesluit

“We werken toe naar een nieuwe aanvraag voor een Luchthavenbesluit waarbij naast de economische kansen die de luchthaven biedt voor het Limburgse bedrijfsleven, het vestigingsklimaat en de arbeidsmarkt, ook de gevolgen voor de omgeving nadrukkelijk in de besluitvorming worden betrokken”, zegt gedeputeerde Joost van den Akker.

Luchtvaartnota 2020

Een nieuwe exploitant wordt pas na 2020 gezocht. De provincie wil eerst wachten op de nieuwe luchtvaartnota die volgend jaar moet verschijnen. In die nota moeten keuzes gemaakt worden voor de toekomst van de Nederlandse luchthavens. Als duidelijk is welke kaders er voor de toekomst van Maastricht liggen, gaat de provincie bekijken hoe er met marktpartijen samengewerkt kan worden op de luchthaven.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button