fbpx
AirlinesFrequente reizigersInnovatieNieuws

Vueling installeert high-speed wifi aan boord

De Spaanse low-cost carrier Vueling installeert het snelle wifi-netwerk European Aviation Network (EAN) aan boord van de vloot. Vijf toestellen worden als eerste voorzien van het netwerk.

Britse techniek

Het Britse telecommunicatiebedrijf Inmarsat ontwikkelde de techniek, die gebruik maakt van 4G-wifi. Anders dan de wifi die diverse maatschappijen nu aan boord aanbieden, maakt EAN voor het grootste deel gebruik van grondstations in plaats van satellieten.

Alleen op plekken waar geen grondstations beschikbaar zijn, wordt overgeschakeld op een satellietnetwerk.

Gebruik

Reizigers bij Vueling kunnen straks kiezen uit drie pakketten, waarbij het gebruik varieert van het versturen van berichten, het browsen op internet of het streamen van data. Volgens Inmarsat is het met de techniek ook mogelijk om online games te spelen vanuit het vliegtuig.

Belangrijke factor

“Onze onderzoeken wijzen uit dat inflight wifi een belangrijke factor is die gewaardeerd wordt door onze klanten. Vueling is een leidende airline in innovatie en nu zullen ook de connectivity-behoeften van onze klanten gecoverd worden. Dat verrijkt de ervaring aan boord”, zegt Calum Laming, chief commercial officer van de airline.

Vueling wil begin volgend jaar de wifi ingebouwd hebben in de volledige vloot. Die bestaat uit 110 vliegtuigen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button